Når:
18. oktober 2017@17:30-18:15
2017-10-18T17:30:00+02:00
2017-10-18T18:15:00+02:00
Hvor:
Randaberg folkebibliotek
Randabergveien 378
4070 Randaberg
Norge
Pris:
Gratis
Kontakt:
Alf-Helge.mitchell
51411180

Møt forfatteren av årets bok fra Hele Rogaland Leser, Arne Vestbø på Randaberg folkebibliotek.


 

Folkeakademiet skriver:

I 2017 skal Hele Rogaland leser dele ut 25.000 gratiseksemplarer av «Øverst på nazistenes liste». Forfatter Arne Vestbø reiser på forfatterturné med foredrag om boken som forteller historien om Moritz Rabinowitz, en polsk-jødisk innvandrer som kom til Haugesund på begynnelsen av 1900-tallet. Han startet opp fabrikker og butikker i Haugesund, Stavanger, Egersund og Kristiansand før han ble tatt av tyskerne og drept i Sachsenhausen. Boken og foredraget egner seg både for barn, ungdom og voksne.

I forbindelse med prosjektet, har boken, som først kom ut i 2014, blitt utstyrt med ny forside.

HRL:Hele Rogaland leser er et litteraturformidlingsprosjekt som skal gi befolkningen i Rogaland en felles leseopplevelse, samt øke interessen for litteratur fra fylket. Bøkene vi deler ut velges blant titler utgitt av forfattere med sterk tilknytning til Rogaland. Valget av årets bok gjøres kjent på vårparten, og boka lanseres i september.

Hele Rogaland leser ble startet av Sølvberget, Stavanger bibliotek- og kulturhus i i 2008. Da het prosjektet «Hele byen leser» og inngikk som en del av kulturhovedstadsåret. Den første boken vi delte ut var Kaninbyen av Arild Rein. Siden har vi delt ut syv flere bøker og mange hundretusen eksemplarer. I tillegg har vi gjennomført mange forfatterturnéer, der forfattere besøker bibliotekene i fylket og gir innbyggerne gode (og gratis!) litteraturopplevelser.

Prosjektet ble regionalt og skiftet navn til «Hele Rogaland leser» i 2010. Da overtok Rogaland fylkeskommune prosjektansvaret. Siden har vi delt ut både romaner, tegneserie, dikt, debattbok og bildebok. Det er umulig å treffe alle innbyggerne i Rogaland med én bok, derfor har vi som filosofi at vi skal gjøre noe annerledes fra år til år.

Det arrangeres en bibliotekturné hvert år i forbindelse med Hele Rogaland leser. Denne turnéen er det Folkeakademiet i Rogaland som organiserer.

Hele Rogaland leser er et samarbeidsprosjekt mellom Rogaland fylkeskommune, LO Rogaland, Næringsforeningen i Stavanger-regionen og Sølvberget, Stavanger bibliotek- og kulturhus.

Følg oss i sosiale medier og del gjerne din lesestund på sosiale medier. 
Følg Hele Rogaland leser på Facebook, Twitter og  Instagram, med #HeleRogalandLeser.

Translate »