Kom og få ditt eksemplar av boka; Øverst på nazistenes liste av Arne Vestbø, årets bok fra Hele Rogaland Leser.

Øverst på nazistenes liste forteller historien om Moritz Rabinowitz, en polsk-jødisk innvandrer som kom til Haugesund på begynnelsen av 1900-tallet. Han startet opp fabrikker og butikker i Haugesund, Stavanger, Egersund og Kristiansand før han ble tatt av tyskerne og drept i Sachsenhausen. Historien om Rabinowitz gir et godt grunnlag for samtaler om noen av de mest sentrale samfunnsspørsmålene i vår tid: Innvandring, utenforskap og fremmedfrykt. Boken egner seg både for barn, ungdom og voksne, og fikk strålende kritikk da den utkom i 2014. «Det er en ære å få lov til å formidle historien om Rabinowitz gjennom et så flott prosjekt som Hele Rogaland leser» sier forfatter Arne Vestbø. «Jeg gleder meg til at mange flere skal få bli kjent med denne fascinerende mannen fra Haugesund.»

Du kan hente ditt eksemplarer på nærmeste folkebibliotek fra og med 16. september.

Opplev Arne Vestbø på Randaberg folkebibliotek onsdag 18. oktober kl. 17:30. Les mer her…

 

350.000 utdelte bøker siden 2008

Hele Rogaland leser har siden oppstarten delt ut over 350.000 bøker til innbyggerne i Rogaland. Målet med prosjektet er å gi befolkningen i Rogaland en felles leseopplevelse og øke interessen for litteratur. Prosjektet begynte som Hele byen leser i Stavanger og ble utvidet i 2010 til å gjelde hele fylket. Hele Rogaland leser er et samarbeid mellom Rogaland fylkeskommune, LO Rogaland, Næringsforeningen i Stavanger-regionen og Sølvberget, Stavanger bibliotek og kulturhus.  Haugesund kommune og LO Rogaland støtter prosjektet økonomisk.

Kontaktperson, prosjektleder for Hele Rogaland leser
Stig Beite Løken
stig.beite.loken@rogfk.no
Telefon: 51 51 68 74

Translate »