Kalender

sep
4
tir
Språkkafé
sep 4@10:30-12:00

For alle som ønsker å prate norsk. Kom innom for en kopp kaffe eller te og en hyggelig prat.


sep
18
tir
Språkkafé
sep 18@10:30-12:00

For alle som ønsker å prate norsk. Kom innom for en kopp kaffe eller te og en hyggelig prat.


sep
19
ons
Bokprat: Sven Egil Omdal – Sannhet og løgn i Facebooks tidsalder
sep 19@17:30

Demokrati og journalistikk i de sosiale medienes tid. Hvem kan vi stole på når veien til politisk gevinst går via feil fakta og riktige følelser? Sven Egil Omdal ser på forholdet mellom tradisjonelle, redaktørstyrte medier og sosiale medier, og hvordan disse påvirker demokratiske prosesser

Sven Egil Omdal

Fripenn-spaltist for Aftenbladet, journalist, forfatter og tidligere redaktør. Uredd og skarp med et kritisk blikk på samfunn, politikk, media, religion og mer – nasjonalt og globalt. Fra Stavanger, bosatt i Berlin.

sep
25
tir
Økouka: Bokashikompostering
sep 25@19:00

Foredrag ved May Tone Johnsen. Johnsen forteller og demonstrerer om fordeler ved hjemmekompostering.

sep
26
ons
Økouka: Fremtidens jord
sep 26@17:30

Introduksjon ved ordfører Kristine Enger

Smartbytenkning i fremtidens landbruk – Foredrag ved smartbysjef Gunnar Crawford. Det beste fra byen på landet? Vi har utfordret Gunnar Crawford, leder for Smartbyen Stavanger til å fabulere om fremtidens landbruk i et teknologiperspektiv.

Jordboka – Foredrag ved professor Dag Jørund Lønning. Lønning er rektor ved Høgskulen for landbruk og bygdeutvikling (HLB) på Bryne og forfatter av bestselgeren «Jordboka». Har du ikke lest boka ennå? Da er det på tide.

 

sep
27
tor
Økouka: Evergreen
sep 27@10:00

Skromlehjulet Figurteater framfører dukketeateret «Evergreen», en familieforestilling.

okt
2
tir
Språkkafé
okt 2@10:30-12:00

For alle som ønsker å prate norsk. Kom innom for en kopp kaffe eller te og en hyggelig prat.


okt
3
ons
Økouka: Nullingen av Paul Abel
okt 3@17:30

Kulturjournalist Kristin Aalen intervjuer forfatter Bjørn Vatne om hans nye roman, «Nullingen av Paul Abel».

Med utgangspunkt i miljøaktivisme og ny teknologi beskriver Vatne et skremmende fremtidssamfunn. Boka fikk terningkast 6 i Stavanger Aftenblad.

okt
16
tir
Språkkafé
okt 16@10:30-12:00

For alle som ønsker å prate norsk. Kom innom for en kopp kaffe eller te og en hyggelig prat.


okt
17
ons
Bokprat: Tore Renberg
okt 17@17:30

Opplev Tore Renberg på Randaberg folkebibliotek onsdag 17.10.2018 kl.17:30. Renberg legger ut på turné i forbindelse med utdelingen av «Kompani Orheim».

Rogaland fylkesbibliotek skriver: Tore Renbergs kritikerroste roman «Kompani Orheim» er boken hele Rogaland skal lese i 2018. Rundt 30.000 eksemplarer skal deles ut gratis til fylkets innbyggere i løpet av høsten. Bibliotekene står for selve utdelingen, med oppstart lørdag 15. september.
«Kompani Orheim» er et følelsesladd portrett av familien til Jarle Klepp, og er en roman som både beveger og underholder på samme tid. Hovedvekten av handlingen legges til Jarles ungdomstid i Stavanger på 80-tallet og maler frem et bylandskap som leseren kan kjenne seg igjen i, enten det er Madla, Mosvannet, Byhaugen, Siddishallen, Gosen ungdomsskole eller mange av de andre stedene som beskrives eller omtales. Jarles ungdomstid preges av (musikk)forelskelse, vennskap med den fandenivoldske Helge Ombo og den lange skyggen som farens alkoholmisbruk kaster over familien. «Kompani Orheim» er andre bok i serien på fem bøker om Jarle Klepp. Tore Renberg ble nominert til Brageprisen og Ungdommens kritikerpris for boken.
– Hele Rogaland leser er et sjenerøst og viktig tiltak, jeg er stolt og glad for at min fortelling om en familie som gjorde så godt de kunne er valgt som årets bok, sier Tore Renberg.
Tore Renberg (f. 1972) debuterte i 1995 og har skrevet en rekke bøker som blir lest av et stort publikum både i Norge og utlandet, særlig Teksas-serien og romanene om Jarle Klepp. Renberg har blant annet mottatt Bokhandlerprisen og P2-lytternes romanpris.
Hele Rogaland leser fyller ti år
Hele Rogaland leser har siden oppstarten delt ut over 350.000 bøker til innbyggerne i fylket. Målet med prosjektet er å gi befolkningen i Rogaland en felles leseopplevelse og øke interessen for litteratur. Prosjektet begynte som Hele byen leser i Stavanger i kulturhovedstadsåret 2008 og ble utvidet i 2010 til å gjelde hele fylket. I 2018 feirer prosjektet tiårsjubileum og markerer røttene sine ved å dele ut bøker av Tore Renberg, en av de mest kjente forfatterne fra Stavanger. Rogaland fylkeskommune har prosjektansvaret og dekker bokinnkjøpet.
– Vi er stolte over å stå bak en langvarig satsing på litteraturprosjektet Hele Rogaland leser, sier Anja Berggård Endresen, leder for Regional- og kulturvalget i Rogaland fylkeskommune.
Stavanger kommune og LO Rogaland støtter også årets prosjekt økonomisk.

Translate »