Kalender

sep
12
tor
Fortellerstund
sep 12@10:30
Fortellerstund @ Randaberg folkebibliotek

Fortellerstund med vår barne- og ungdomsbibliotekar, Tale Østrem.

sep
18
ons
Økouka: Maja Lunde i samtale med Kristin Aalen
sep 18@17:30

Foto: Oda Berby

Økouka 2019

Suksessforfatter Maja Lunde i samtale med Kristin Aalen.

Forfatter Maja Lunde er endelig tilbake i Randaberg. Da hun besøkte oss i 2015 var hun aktuell med Bienes historie, første bok i Klimakvartetten. Siden den gang har hun gjort internasjonal suksess og lanserer i høst tredje bok i kvartetten, Przewalskis hest. Maja Lunde er en allsidig forfatter og opererer på flere felt. Med utgangspunkt i Lundes klimaengasjement vil samtalen fokusere på hennes arbeid med romanene «Bienes historie», «Blå» og høstens nye bok «Przewalskis hest». Velkommen til bokprat.

Maja Lunde fikk sitt store gjennombrudd med romanen «Bienes historie» i 2015. «Bienes historie» var den første av i alt fire planlagte romaner som alle handler om klimaendringer, den såkalte klimakvartetten. I høst er Lunde er aktuell med den tredje av disse romanene med tittel «Przewalskis hest». Lunde har i tillegg skrevet en rekke bøker for barn og ungdom.

Kristin Aalen er en dreven bokbader med lang erfaring som kulturjournalist fra blant annet Aftenbladet . Hun driver nettstedet kulturkritikk.no.

 

sep
25
ons
Økouka temakveld: Insekter
sep 25@17:30

Temakveld om insekter og bier med Ørjan Simonsen og Thomas Bendiksen.

Hva vet du om insekter?
Våren 2019 ble vi møtt av overskrifter som «Insekter utryddes i voldsom fart – truer hele naturens overlevelse» og «Galopperende insektdød». Vi hadde hørt om insektdøden en stund, men nå viste internasjonale rapporter mer nedslående resultater enn noen gang. Insektenes verden er stor, mangfoldig og fantastisk. I kveld får du en liten innføring i hva det kan være, og hva du kan gjøre for insektene.

Med oss har vi Ørjan Simonsen fra Fylkesmannen i Rogaland og birøkter Thomas Bendiksen. Thomas Bendiksen tilrettelegger for opp imot 150 000 bier i området rundt Rogaland Teater og Museum Stavanger. En biscene midt i byen kan ha sine utfordringer, men er et viktig bidrag til pollinering i sentrumskjernen, Våland og Storhaug. Thomas tar deg med inn i bienes univers og bikubene Gjertrud, Orfelia og DramaQueen. Ørjan Simonsen ble hektet på insekter under studiene, og har siden den tid hatt en stor fascinasjon for insekter og deres liv. Insekter er spennende! – og utrolig viktige for livet på land og i ferskvann. Reduksjonen av antall pollinerende insekter er stor, og alle som kan må bidra for å gjøre livet lettere for pollinatorene.

sep
26
tor
Fortellerstund
sep 26@10:30
Fortellerstund @ Randaberg folkebibliotek

Fortellerstund med vår barne- og ungdomsbibliotekar, Tale Østrem.

sep
28
lør
Bokbingo
sep 28@10:00

Bokbingo

Har du lyst å bli med på høstens bokbingo? I år kjører vi forskjellige varianter for voksne og barn. Men ønsker du et brett for å lese deg gjennom høsten? Da må du hente det i dag, og samtidig få med deg vår utstilling for høstens bokbingotips.

okt
1
tir
Hvorfor skal vi lese bøker sammen med små barn?
okt 1@10:30-11:30

Er det mulig å lese bøker sammen med en liten baby? Og har det noen hensikt? Hvordan formidler vi bøker til disse aller yngste leserne? Vi har med oss Førsteamanuensis Monica Mitchell fra Lesesenteret i Stavanger.

okt
10
tor
Fortellerstund
okt 10@10:30
Fortellerstund @ Randaberg folkebibliotek

Fortellerstund med vår barne- og ungdomsbibliotekar, Tale Østrem.

okt
24
tor
Fortellerstund
okt 24@10:30
Fortellerstund @ Randaberg folkebibliotek

Fortellerstund med vår barne- og ungdomsbibliotekar, Tale Østrem.

okt
26
lør
Familielørdag: Bø – Bø – titt – tei
okt 26@13:00

Bø – Bø – titt – tei

Har du lagt merke til at vi liker å bli skremt? Til og med de aller yngste barna fryder seg over titt – tei – lek, og borte – bø, så lenge det hele skjer innenfor trygge rammer sammen med voksne de stoler på. I dag leker vi oss med regler og sanger og bittesmå eventyr innenfor denne sjangeren.

Lekestund med barne – og ungdomsbibliotekar Tale Østrem for barn fra 1 – 4 år.

okt
28
man
Skamløs – Hele Rogaland leser på turné
okt 28@13:00

Vi får besøk av forfatterne av «Skamløs», boka som deles ut gratis fra Hele Rogaland Leser i 2019.

«Nancy Herz, Sofia Nesrine Srour og Amina Bile har de siste årene samlet inn historier fra jenter som har opplevd negativ sosial kontroll på kroppen. I boka «Skamløs», som er årets bok i Hele Rogaland leser, diskuterer de hvordan det er å bli konstant begrenset, korrigert og skambelagt, og deler sine egne erfaringer på veien mot skamløshet. De startet bevegelsen som i media blir kalt «De skamløse jentene», og som for alvor satte negativ sosial kontroll på agendaen. For sitt arbeid har de blant annet mottatt Fritt Ords Honnør (2017). Arrangementet og gratisboken er relevant for alle som vil forstå utfordringene i dagens flerkulturelle samfunn. Opprør og kvinnefrigjøring er nøkkelord.»

Translate »