Kalender

sep
26
tir
Fortellerstund: Når det regnar i Afrika!
sep 26@10:30

I anledning økouka tar vi utgangspunkt i Erna Osland sin bok om vær og klimaendringer, plusser på med et eventyr og noen sanger, og vi ser litt på sammenhengene i naturen.

Passer best for 4- 5 år.

sep
27
ons
Bokprat: Jeg fant, jeg fant
sep 27@17:30-18:30

Foredrag med Stein Tofte: Jeg fant, jeg fant

Askeladdens perspektiv i et helhetlig verdensbilde. -Økosofi i teori og praksis.

I forbindelse med Økoveka ønsker vi Stein Tofte velkommen til Randaberg folkebibliotek.

Tofte vil i hovedsak snakke om å det å oppdage sitt eget miljø. Om det å se de livsbærende kreftene i tilværelsen. Om intuisjon. Om kvalitet. Om det å bli lurt av konformitet. Alt dette med utgangspunkt i blant annet sin egen oppgave i psykiatrisk sykepleie, Arne Næss, Robert Pirsig -“Zen og kunsten å vedlikeholde en motorsykkel”, Masanobu Fukuoka – “The One Straw Revolution,” og norske folkeeventyr.

sep
30
lør
Familielørdag: Huldra på biblioteket!
sep 30@13:00

Ei hulder har forvilla seg inn på biblioteket. Hun forteller ungene om livet sitt i fjellet og skogen, gjennom fortelling, sang og felespel. Og det ser jammen ut som fela lever sitt eget liv…

Av og med folkemusiker Mari Ask Helland.

okt
3
tir
Språkkafé
okt 3@10:30-12:00
Språkkafé @ Randaberg folkebibliotek | Rogaland | Norge

For alle som ønsker øvelse i å snakke norsk! Velkommen!

okt
17
tir
Språkkafé
okt 17@10:30-12:00
Språkkafé @ Randaberg folkebibliotek | Rogaland | Norge

For alle som ønsker øvelse i å snakke norsk! Velkommen!

okt
18
ons
Bokprat: Øverst på nazistenes liste – Hele Rogaland leser 2017
okt 18@17:30-18:15

Folkeakademiet skriver:

I 2017 skal Hele Rogaland leser dele ut 25.000 gratiseksemplarer av «Øverst på nazistenes liste». Forfatter Arne Vestbø reiser på forfatterturné med foredrag om boken som forteller historien om Moritz Rabinowitz, en polsk-jødisk innvandrer som kom til Haugesund på begynnelsen av 1900-tallet. Han startet opp fabrikker og butikker i Haugesund, Stavanger, Egersund og Kristiansand før han ble tatt av tyskerne og drept i Sachsenhausen. Boken og foredraget egner seg både for barn, ungdom og voksne.

I forbindelse med prosjektet, har boken, som først kom ut i 2014, blitt utstyrt med ny forside.

HRL:Hele Rogaland leser er et litteraturformidlingsprosjekt som skal gi befolkningen i Rogaland en felles leseopplevelse, samt øke interessen for litteratur fra fylket. Bøkene vi deler ut velges blant titler utgitt av forfattere med sterk tilknytning til Rogaland. Valget av årets bok gjøres kjent på vårparten, og boka lanseres i september.

Hele Rogaland leser ble startet av Sølvberget, Stavanger bibliotek- og kulturhus i i 2008. Da het prosjektet «Hele byen leser» og inngikk som en del av kulturhovedstadsåret. Den første boken vi delte ut var Kaninbyen av Arild Rein. Siden har vi delt ut syv flere bøker og mange hundretusen eksemplarer. I tillegg har vi gjennomført mange forfatterturnéer, der forfattere besøker bibliotekene i fylket og gir innbyggerne gode (og gratis!) litteraturopplevelser.

Prosjektet ble regionalt og skiftet navn til «Hele Rogaland leser» i 2010. Da overtok Rogaland fylkeskommune prosjektansvaret. Siden har vi delt ut både romaner, tegneserie, dikt, debattbok og bildebok. Det er umulig å treffe alle innbyggerne i Rogaland med én bok, derfor har vi som filosofi at vi skal gjøre noe annerledes fra år til år.

Det arrangeres en bibliotekturné hvert år i forbindelse med Hele Rogaland leser. Denne turnéen er det Folkeakademiet i Rogaland som organiserer.

Hele Rogaland leser er et samarbeidsprosjekt mellom Rogaland fylkeskommune, LO Rogaland, Næringsforeningen i Stavanger-regionen og Sølvberget, Stavanger bibliotek- og kulturhus.

Følg oss i sosiale medier og del gjerne din lesestund på sosiale medier. 
Følg Hele Rogaland leser på Facebook, Twitter og  Instagram, med #HeleRogalandLeser.

okt
21
lør
Familielørdag: Bli med inn i dyrenes verden!
okt 21@13:00

Hanne Tobiassen og Guro Jakobsen fra kulturskolen tar oss med på lek med sanger, bevegelse og instrumenter. Kanskje får vi besøk av noen jungeldyr, som f. eks en krokodille og en sjiraff?

Passer for alle.

okt
28
lør
Familielørdag: Eventyrkofferten
okt 28@13:00

Tospråklig fortellerforestilling på arabisk og norsk.

Spennende eventyr, sang og rytme, med Nina Næsheim og Rania Ibrahim.

Passer best fra 4 år og oppover.

okt
31
tir
Språkkafé
okt 31@10:30-12:00
Språkkafé @ Randaberg folkebibliotek | Rogaland | Norge

For alle som ønsker øvelse i å snakke norsk! Velkommen!

nov
1
ons
Bokprat: Dette livet eller det neste
nov 1@17:30

Demian Vitanza presenterer og leser fra romanen “Dette livet eller det neste”. En historie basert på Vitanzas samtaler med på norskpakistanske Tariq og hans bakgrunn som fremmedkriger i Syria.Vitanza holdt skrivekurs i et norsk høysikkerhetsfengsel hvor han møtte Tariq som ønsket å fortelle om sitt liv. I mer enn ti måneder besøkte Vitanza fengselet ukentlig og snakket med Tariq i tilsammen over hundre timer. Formidlet av Folkeakademiet

Demian Vitanza (f. 1983) er en norsk forfatter og dramatiker. Han debuterte i 2011 med den kritikerroste romanen «urak», og har senere gitt ut romanen «Sub rosa» (2014) og skuespillet «Londinium» (2012), som har blitt oversatt til dansk, fransk og kinesisk. Som scenekunstner har han blant annet jobbet med «Papirløse fortellinger» på Nationaltheatret, med skriveprosjektet «Stemmer fra innsiden» for fengselsinnsatte – og dramatisert Jan Roar Leikvolls roman «Songfuglen» for Det Norske Teatret. Han er nå aktuell med romanen «Dette livet eller det neste».

Kilde tekst og bilder: https://www.aschehoug.no

Translate »