Kalender

okt
31
ons
Bokprat: Halloween spesial med Tale Østrem
okt 31@17:30

Kom ned i kjelleren, i det aller mørkeste, til levende lys og dunkel stemning, og kanskje en kopp kaffe å holde fast i? For i kveld vil vi ikke holde noe tilbake, det blir skrekkelig og skremmende, med et lite knippe klassiske grøsserfortellinger!

NB! Og dette er for voksne!

Vår barne- og ungdomsbibliotekar, Tale Østrem, synes ingenting er som en skikkelig god spøkelseshistorie! Og hvorfor er det bare barn som skal få kose seg med monstre og gjenferd på halloween?

Velkommen ned i kjellerdypet!

 

nov
24
lør
Familielørdag: Jul, eller ikke?
nov 24@13:00
Familielørdag: Jul, eller ikke? @ Randaberg folkebibliotek | Rogaland | Norge

Bjørn Kallevig spiller julesanger og andre viser for hele familien. Bli med på førjulsstemning i bibliotekkjelleren.

nov
28
ons
Bokprat: Julegavetips
nov 28@17:30

Bibliotekarene tipser om de beste litterære gaver som finnes!

 

des
15
lør
Bokpresentasjon: Heksa Fom Promp
des 15@13:34

Ottar Engtrø: HEKSA FOM PROMP Tutti og Teia

 Velkommen til bokpresentasjon ved Ottar Engtrø. Forfatteren forteller og leser fra boka. Et eventyr fra Randaberg. Passer for hele familien. Salg av bøker.

 

feb
22
fre
Bokprat: Boktips på fredag
feb 22@11:00

Boktips på fredag med Sissel Tunge.

 

mar
6
ons
Bokprat: Lys og Mørke
mar 6@17:30

Ivar Nygaard:

LYS OG MØRKE

En fortellerforestilling om Tobias, kona Guri og andre norske pionermisjonærer til Sør-Afrika for en liten evighet siden og deres møte med AmaZulu, himmelfolket.
Dere får høre historier om slit, glede, lengsel og magi. Fortellingen er ikke en vekkelse eller preken, men et kunstnerblikk bakover i vår kulturhistorie. Lys og mørke er en frittstående fortsettelse av “Sild og Salighet” som handlet om misjonsselskapets stiftelse. Nå skal gjerning gjøres.

Mer om Ivar Nygaard og historien på: www.ivarnygaard.no

mar
9
lør
Familielørdag: Rødhette og ulvene
mar 9@13:00

Grethe Bekkevold

RØDHETTE OG ULVENE –
en forunderlig og fantasifull forestilling for og med barn,
med fortelling, lek, performans og ulvedans!
Passer best for 3 – 8 åringer

• Forestillingen er stedsspesifikk, dvs. at den forholder seg spesielt til rommet og type institusjon den spilles i, slik er forestillingen ”ferskvare” hver gang.
• Forestillingen leker med eventyrsjangeren – i fortiden, nåtiden og i framtiden, i et kreativt og moderne formspråk.
• Forestillingen undersøker og kombinerer flere uttrykksformer – lek, fortelling, bilder, teater, dans, performans og musikk.
• Forestillingen inneholder involvering og interaksjon mellom aktør og publikum,
som bla. betyr at publikum sine innspill og deltakelse får betydning for ”resultatet” hver gang den spilles.

EN FORESTILLING MED FLERE STASJONER OG SITUASJONER-
SOM SMÅ ISCENESETTELSER I ROMMET-
hvor vi møter Rødhette, bestemoren, er på besøk i ulvehiet og på tur i skogen…

Stasjon 1: RØDHETTE
Vi møter Rødhette i eventyret som ung pike, som et portrett i en gullramme, hvor vi spør henne om hva som egentlig skjedde den gangen da, hun skulle besøke bestemoren sin, og møtte ulven i skogen. Hvor gammel var du da Rødhette, og hvorfor var du ikke spesielt redd for ulven?

Stasjon 2: HOS BESTEMOR
En gammel og bereist koffert full av hemmeligheter og minner er plassert i rommet og et stativ med klær, som om vi er på besøk i bestemors hus. I kofferten finner vi en gammel eventyrbok, røde figurer og rekvisitter- og en pelslue. Vi møter bestemoren som forteller og mimrer med ulvepelslue på.

Stasjon 3: I ULVEHIET
På en vegg henger det ulvebilder, som om vi ser rett inn i ulvehiet – en bildecollage av en stor ulvefamilie. Vi “går inn i hiet” og finner kort med fakta om både ulver, eventyr og virkeligheten. Før ulveflokken skal sove blir det kortspill, god-natt sang og performans med ulveflokken (publikum) og ulvemoren (utøver).

Stasjon 4: ULVEDANS I SKOGEN
Dagen etter, om morgenen, når ulveflokken våkner, hører de plutselig lyder og musikk i skogen, som inspirer til ulvedans! Og hvem skal ulveflokken danse for? Plutselig sitter kanskje Rødhette, jegeren eller bestemoren i skogen? Og hvilken dans skal danses? Det skal publikum være med å bestemme der og da, en hermelekedans, i forestillingen!

mar
14
tor
Fortellerstund: Rødhette og ulven
mar 14@10:30
Fortellerstund: Rødhette og ulven @ Randaberg folkebibliotek

Rødhette og Ulven, eventyrfortelling med barnebibliotekar Tale Østrem

mar
27
ons
Bokprat: Når makten stenger dørene – hvordan jobber gravejournalisten?
mar 27@17:30

Foredrag ved Thomas Ergo.

Ergo kommer til Randaberg folkebibliotek for å gi publikum et innblikk i hvordan han arbeider med profilerte saker som «Glassjenta» og «Kampen saken»

Thomas Ergo er journalist i Stavanger Aftenblad. Han har vunnet en rekke priser for sitt arbeid. I 2017 vant Ergo, Hans Petter Aass og Rune Vandvik Den store journalistprisen for reportasjen om «Glassjenta». Samme trio sto også bak reportasjeserien om den såkalte «Kampen saken» og mottok Kulturdepartementets menneskerettspris for journalister i 2014.

Translate »