Kalender

sep
27
tor
Økouka: Evergreen
sep 27@10:00

Skromlehjulet Figurteater framfører dukketeateret «Evergreen», en familieforestilling.

okt
3
ons
Økouka: Nullingen av Paul Abel
okt 3@17:30

Kulturjournalist Kristin Aalen intervjuer forfatter Bjørn Vatne om hans nye roman, «Nullingen av Paul Abel».

I forlengelsen av Økouka har vi invitert en høyst aktuell forfatter, Bjørn Vatne med boka «Nullingen av Paul Abel», en fortelling som tar oss inn i nær framtid til en klode i dyp krise. Boka er utgitt i år og mottok strålende anmeldelser. Blant annet ga Sigmund Jensen i Stavanger Aftenblad terningkast seks og skreiv:

«Nullingen av Paul Abel» er en imponerende, fantasirik, språklig oppfinnsom og underholdende roman om blind tro versus sunn skepsis, fornuft versus følelser, forførelse versus overbevisning, og om et offentlig drømmespråk og den falske forestillingen om et selv, foruten ymse tankevekkende filosofiske refleksjoner – en på alle måter fascinerende roman.»

Bokbader er Kristin Aalen. Hun står bak nettstedet kulturkritikk.no og har bak seg blant annet 19 år som kulturjournalist i Aftenbladet. Forfatter Bjørn Vatne er fra Ålesund, han debuterte i 2015 med boka «Slik skal vi velge våre ofre» som det året ble kåret til årets roman av norske bokbloggere. Og nå er han altså aktuell med «Nullingen» av Paul Abel.

Fri entre! Ingen påmelding nødvendig.

okt
17
ons
Bokprat: Tore Renberg
okt 17@17:30

 

Opplev Tore Renberg på Randaberg folkebibliotek onsdag 17.10.2018 kl.17:30. Renberg legger ut på turné i forbindelse med utdelingen av «Kompani Orheim». 

Tore Renberg vil besøke sin tretten år gamle roman, Kompani Orheim, og snakker om hvordan boka ble til og hvorfor den måtte skrives. Renberg leser høyt fra boken og vil ganske sikkert drysse på noe annet strø fra forfatterskapet sitt. Kanskje kommer Hillevågsgjengen innom?

Rogaland fylkesbibliotek skriver: Tore Renbergs kritikerroste roman «Kompani Orheim» er boken hele Rogaland skal lese i 2018. Rundt 30.000 eksemplarer skal deles ut gratis til fylkets innbyggere i løpet av høsten. Bibliotekene står for selve utdelingen, med oppstart lørdag 15. september.
«Kompani Orheim» er et følelsesladd portrett av familien til Jarle Klepp, og er en roman som både beveger og underholder på samme tid. Hovedvekten av handlingen legges til Jarles ungdomstid i Stavanger på 80-tallet og maler frem et bylandskap som leseren kan kjenne seg igjen i, enten det er Madla, Mosvannet, Byhaugen, Siddishallen, Gosen ungdomsskole eller mange av de andre stedene som beskrives eller omtales. Jarles ungdomstid preges av (musikk)forelskelse, vennskap med den fandenivoldske Helge Ombo og den lange skyggen som farens alkoholmisbruk kaster over familien. «Kompani Orheim» er andre bok i serien på fem bøker om Jarle Klepp. Tore Renberg ble nominert til Brageprisen og Ungdommens kritikerpris for boken.
– Hele Rogaland leser er et sjenerøst og viktig tiltak, jeg er stolt og glad for at min fortelling om en familie som gjorde så godt de kunne er valgt som årets bok, sier Tore Renberg.
Tore Renberg (f. 1972) debuterte i 1995 og har skrevet en rekke bøker som blir lest av et stort publikum både i Norge og utlandet, særlig Teksas-serien og romanene om Jarle Klepp. Renberg har blant annet mottatt Bokhandlerprisen og P2-lytternes romanpris.
Hele Rogaland leser fyller ti år
Hele Rogaland leser har siden oppstarten delt ut over 350.000 bøker til innbyggerne i fylket. Målet med prosjektet er å gi befolkningen i Rogaland en felles leseopplevelse og øke interessen for litteratur. Prosjektet begynte som Hele byen leser i Stavanger i kulturhovedstadsåret 2008 og ble utvidet i 2010 til å gjelde hele fylket. I 2018 feirer prosjektet tiårsjubileum og markerer røttene sine ved å dele ut bøker av Tore Renberg, en av de mest kjente forfatterne fra Stavanger. Rogaland fylkeskommune har prosjektansvaret og dekker bokinnkjøpet.
– Vi er stolte over å stå bak en langvarig satsing på litteraturprosjektet Hele Rogaland leser, sier Anja Berggård Endresen, leder for Regional- og kulturvalget i Rogaland fylkeskommune.
Stavanger kommune og LO Rogaland støtter også årets prosjekt økonomisk.

okt
27
lør
Familielørdag: Musikalsk lekestund
okt 27@13:00

Kristine Helgeland Mosdøl inviterer hele familien til å delta i bevegelse, sang og musikklek, en fin anledning for foreldre og barn til å være aktive sammen!
Begrenset antall plasser.
Vil du være sikra plass, meld deg på i forkant til: tale.ostrem@randaberg.kommune.no

Vi starter presis, så kom gjerne noen minutter før for lek og lesing i biblioteket!

Spillkveld på U59
okt 27@18:00-22:00

Spillkveld for barn fra 4.-7.klasse. Konkurranser i FiFA 19, Just Dance og mer. Gratis inngang. Salg av pølser og brus.

okt
31
ons
Bokprat: Halloween spesial med Tale Østrem
okt 31@17:30

Kom ned i kjelleren, i det aller mørkeste, til levende lys og dunkel stemning, og kanskje en kopp kaffe å holde fast i? For i kveld vil vi ikke holde noe tilbake, det blir skrekkelig og skremmende, med et lite knippe klassiske grøsserfortellinger!

NB! Og dette er for voksne!

Vår barne- og ungdomsbibliotekar, Tale Østrem, synes ingenting er som en skikkelig god spøkelseshistorie! Og hvorfor er det bare barn som skal få kose seg med monstre og gjenferd på halloween?

Velkommen ned i kjellerdypet!

 

nov
24
lør
Familielørdag: Jul, eller ikke?
nov 24@13:00
Familielørdag: Jul, eller ikke? @ Randaberg folkebibliotek | Rogaland | Norge

Bjørn Kallevig spiller julesanger og andre viser for hele familien. Bli med på førjulsstemning i bibliotekkjelleren.

nov
28
ons
Bokprat: Julegavetips
nov 28@17:30

Bibliotekarene tipser om de beste litterære gaver som finnes!

 

des
15
lør
Bokpresentasjon: Heksa Fom Promp
des 15@13:34

Ottar Engtrø: HEKSA FOM PROMP Tutti og Teia

 Velkommen til bokpresentasjon ved Ottar Engtrø. Forfatteren forteller og leser fra boka. Et eventyr fra Randaberg. Passer for hele familien. Salg av bøker.

 

Translate »