Kalender

feb
21
ons
Bokprat: Fakta og fiksjon
feb 21@17:30

Bokpresentasjon med Gro Handelsby og Rune Stokdal.

 

feb
24
lør
Familielørdag: Himmel og Hav!
feb 24@13:00

En teaterlek for barn med Line Husa og Lydia Lápidus. Lyd skaper bevegelse og bevegelse skaper lys. Publikum inviteres med i leken og er med å skape et eget univers.

Fra 3-7 år.

apr
25
ons
Krimfestival: Blodig aften i bibliotekkjelleren
apr 25@17:30

Gjør deg klar til en blodig helaften i Randabergs bibliotekkjeller. Det er første gang det arrangeres krimfestival i Randaberg. «Blodig alvor i landsbyen» åpnes med to spennende bokbad gjennom Stig Ellingsen (Bok – Elena) og Egil Foss Iversen (Bok – Janus) sine litterære univers. Bli bedre kjent med Ellingsens etterforskningsleder Bjørn Berner og Iversens tidligere major Cato Iversen. Det blir en hårreisende, intens og underholdende kveld. I løpet av arrangementet blir det mulig å kjøpe bøker og få dem signert. Dette er en kveld for både krimentusiaster og litteraturinteresserte.

 

apr
28
lør
Familielørdag: Fly teppe, fly!
apr 28@13:00
Familielørdag: Fly teppe, fly! @ Randaberg folkebibliotek | Rogaland | Norge

Er det sant, finnes det magiske tepper som kan fly? Og hvilke eventyr finner vi på reisen? Finn sanger, bøker og eventyr med barne- og ungdomsbibliotekar Tale Østrem.

Passer for hele familien.

 

sep
19
ons
Bokprat: Sven Egil Omdal – Sannhet og løgn i Facebooks tidsalder
sep 19@17:30

Demokrati og journalistikk i de sosiale medienes tid. Hvem kan vi stole på når veien til politisk gevinst går via feil fakta og riktige følelser? Sven Egil Omdal ser på forholdet mellom tradisjonelle, redaktørstyrte medier og sosiale medier, og hvordan disse påvirker demokratiske prosesser

Sven Egil Omdal

Fripenn-spaltist for Aftenbladet, journalist, forfatter og tidligere redaktør. Uredd og skarp med et kritisk blikk på samfunn, politikk, media, religion og mer – nasjonalt og globalt. Fra Stavanger, bosatt i Berlin.

sep
25
tir
Økouka: Bokashikompostering
sep 25@19:00

Foredrag ved May Tone Johnsen. Johnsen forteller og demonstrerer om fordeler ved hjemmekompostering.

May Tone Johnsen fra Eimealt demonstrer og forteller om hjemmekompostering ved bruk av bokashi, en spennende og effektiv måte å kompostere på. Det har blitt veldig populært de senere årene, og mange har gode opplevelser ved selv å produsere næringsrik og god jord til hage og balkongkasser. May Tone Johnsen formidler engasjert om metoden. Ordfører Kristine Enger kommer og har lovet noen innspill om sin erfaring om bokashi. Velkommen til å la deg inspirere!

Fri entre! Ingen påmelding nødvendig.

sep
26
ons
Økouka: Fremtidens jord
sep 26@17:30

Introduksjon ved ordfører Kristine Enger

Smartbytenkning i fremtidens landbruk – Foredrag ved smartbysjef Gunnar Crawford. Det beste fra byen på landet? Vi har utfordret Gunnar Crawford, leder for Smartbyen Stavanger til å fabulere om fremtidens landbruk i et teknologiperspektiv.

Jordboka – Foredrag ved professor Dag Jørund Lønning. Lønning er rektor ved Høgskulen for landbruk og bygdeutvikling (HLB) på Bryne og forfatter av bestselgeren «Jordboka». Har du ikke lest boka ennå? Da er det på tide.

 

sep
27
tor
Økouka: Evergreen
sep 27@10:00

Skromlehjulet Figurteater framfører dukketeateret «Evergreen», en familieforestilling.

okt
3
ons
Økouka: Nullingen av Paul Abel
okt 3@17:30

Kulturjournalist Kristin Aalen intervjuer forfatter Bjørn Vatne om hans nye roman, «Nullingen av Paul Abel».

I forlengelsen av Økouka har vi invitert en høyst aktuell forfatter, Bjørn Vatne med boka «Nullingen av Paul Abel», en fortelling som tar oss inn i nær framtid til en klode i dyp krise. Boka er utgitt i år og mottok strålende anmeldelser. Blant annet ga Sigmund Jensen i Stavanger Aftenblad terningkast seks og skreiv:

«Nullingen av Paul Abel» er en imponerende, fantasirik, språklig oppfinnsom og underholdende roman om blind tro versus sunn skepsis, fornuft versus følelser, forførelse versus overbevisning, og om et offentlig drømmespråk og den falske forestillingen om et selv, foruten ymse tankevekkende filosofiske refleksjoner – en på alle måter fascinerende roman.»

Bokbader er Kristin Aalen. Hun står bak nettstedet kulturkritikk.no og har bak seg blant annet 19 år som kulturjournalist i Aftenbladet. Forfatter Bjørn Vatne er fra Ålesund, han debuterte i 2015 med boka «Slik skal vi velge våre ofre» som det året ble kåret til årets roman av norske bokbloggere. Og nå er han altså aktuell med «Nullingen» av Paul Abel.

Fri entre! Ingen påmelding nødvendig.

okt
17
ons
Bokprat: Tore Renberg
okt 17@17:30

 

Opplev Tore Renberg på Randaberg folkebibliotek onsdag 17.10.2018 kl.17:30. Renberg legger ut på turné i forbindelse med utdelingen av «Kompani Orheim». 

Tore Renberg vil besøke sin tretten år gamle roman, Kompani Orheim, og snakker om hvordan boka ble til og hvorfor den måtte skrives. Renberg leser høyt fra boken og vil ganske sikkert drysse på noe annet strø fra forfatterskapet sitt. Kanskje kommer Hillevågsgjengen innom?

Rogaland fylkesbibliotek skriver: Tore Renbergs kritikerroste roman «Kompani Orheim» er boken hele Rogaland skal lese i 2018. Rundt 30.000 eksemplarer skal deles ut gratis til fylkets innbyggere i løpet av høsten. Bibliotekene står for selve utdelingen, med oppstart lørdag 15. september.
«Kompani Orheim» er et følelsesladd portrett av familien til Jarle Klepp, og er en roman som både beveger og underholder på samme tid. Hovedvekten av handlingen legges til Jarles ungdomstid i Stavanger på 80-tallet og maler frem et bylandskap som leseren kan kjenne seg igjen i, enten det er Madla, Mosvannet, Byhaugen, Siddishallen, Gosen ungdomsskole eller mange av de andre stedene som beskrives eller omtales. Jarles ungdomstid preges av (musikk)forelskelse, vennskap med den fandenivoldske Helge Ombo og den lange skyggen som farens alkoholmisbruk kaster over familien. «Kompani Orheim» er andre bok i serien på fem bøker om Jarle Klepp. Tore Renberg ble nominert til Brageprisen og Ungdommens kritikerpris for boken.
– Hele Rogaland leser er et sjenerøst og viktig tiltak, jeg er stolt og glad for at min fortelling om en familie som gjorde så godt de kunne er valgt som årets bok, sier Tore Renberg.
Tore Renberg (f. 1972) debuterte i 1995 og har skrevet en rekke bøker som blir lest av et stort publikum både i Norge og utlandet, særlig Teksas-serien og romanene om Jarle Klepp. Renberg har blant annet mottatt Bokhandlerprisen og P2-lytternes romanpris.
Hele Rogaland leser fyller ti år
Hele Rogaland leser har siden oppstarten delt ut over 350.000 bøker til innbyggerne i fylket. Målet med prosjektet er å gi befolkningen i Rogaland en felles leseopplevelse og øke interessen for litteratur. Prosjektet begynte som Hele byen leser i Stavanger i kulturhovedstadsåret 2008 og ble utvidet i 2010 til å gjelde hele fylket. I 2018 feirer prosjektet tiårsjubileum og markerer røttene sine ved å dele ut bøker av Tore Renberg, en av de mest kjente forfatterne fra Stavanger. Rogaland fylkeskommune har prosjektansvaret og dekker bokinnkjøpet.
– Vi er stolte over å stå bak en langvarig satsing på litteraturprosjektet Hele Rogaland leser, sier Anja Berggård Endresen, leder for Regional- og kulturvalget i Rogaland fylkeskommune.
Stavanger kommune og LO Rogaland støtter også årets prosjekt økonomisk.

Translate »