Kalender

mar
9
lør
Familielørdag: Rødhette og ulvene
mar 9@13:00

Grethe Bekkevold

RØDHETTE OG ULVENE –
en forunderlig og fantasifull forestilling for og med barn,
med fortelling, lek, performans og ulvedans!
Passer best for 3 – 8 åringer

• Forestillingen er stedsspesifikk, dvs. at den forholder seg spesielt til rommet og type institusjon den spilles i, slik er forestillingen ”ferskvare” hver gang.
• Forestillingen leker med eventyrsjangeren – i fortiden, nåtiden og i framtiden, i et kreativt og moderne formspråk.
• Forestillingen undersøker og kombinerer flere uttrykksformer – lek, fortelling, bilder, teater, dans, performans og musikk.
• Forestillingen inneholder involvering og interaksjon mellom aktør og publikum,
som bla. betyr at publikum sine innspill og deltakelse får betydning for ”resultatet” hver gang den spilles.

EN FORESTILLING MED FLERE STASJONER OG SITUASJONER-
SOM SMÅ ISCENESETTELSER I ROMMET-
hvor vi møter Rødhette, bestemoren, er på besøk i ulvehiet og på tur i skogen…

Stasjon 1: RØDHETTE
Vi møter Rødhette i eventyret som ung pike, som et portrett i en gullramme, hvor vi spør henne om hva som egentlig skjedde den gangen da, hun skulle besøke bestemoren sin, og møtte ulven i skogen. Hvor gammel var du da Rødhette, og hvorfor var du ikke spesielt redd for ulven?

Stasjon 2: HOS BESTEMOR
En gammel og bereist koffert full av hemmeligheter og minner er plassert i rommet og et stativ med klær, som om vi er på besøk i bestemors hus. I kofferten finner vi en gammel eventyrbok, røde figurer og rekvisitter- og en pelslue. Vi møter bestemoren som forteller og mimrer med ulvepelslue på.

Stasjon 3: I ULVEHIET
På en vegg henger det ulvebilder, som om vi ser rett inn i ulvehiet – en bildecollage av en stor ulvefamilie. Vi “går inn i hiet” og finner kort med fakta om både ulver, eventyr og virkeligheten. Før ulveflokken skal sove blir det kortspill, god-natt sang og performans med ulveflokken (publikum) og ulvemoren (utøver).

Stasjon 4: ULVEDANS I SKOGEN
Dagen etter, om morgenen, når ulveflokken våkner, hører de plutselig lyder og musikk i skogen, som inspirer til ulvedans! Og hvem skal ulveflokken danse for? Plutselig sitter kanskje Rødhette, jegeren eller bestemoren i skogen? Og hvilken dans skal danses? Det skal publikum være med å bestemme der og da, en hermelekedans, i forestillingen!

Translate »