Filmoteket gjør det veldig enkelt for deg å låne og se film digitalt med lånekortet ditt uten at du trenger å oppsøke biblioteket.

Kom i gang

Opprett en bruker på nettsiden Filmoteket. Registrer din e-postadresse, ditt nasjonale lånenummer med tilhørende pinkode.

Du må ha nasjonalt lånekort med Randaberg folkebibliotek som ditt hovedbibliotek for å bruke tjenesten. Du kan sjekke hvilket bibliotek som er ditt hovedbibliotek her

Du kan låne 4 filmer pr. måned. Filmene vil være tilgjengelige i 48 timer.

Filmtjenesten er utviklet og driftes av Norgesfilm AS, samt leveres og videreutvikles i samarbeid med en rekke av landets fremste bibliotek. Filmtjenesten ble lansert april 2020 som den nye måten å låne film fra biblioteket.

Filmer

Filmtilbudet er tilgjengelig når som helst og hvor som helst. Du kan velge blant norske, nordiske, europeiske  og internasjonale titler som treffer både barn, ungdom, familier, voksne og seniorer. Spennet er mellom klassikere, filmatiserte bøker, store Oscar-vinnere og såkalte blockbustere (‘storselgere’) til smalere filmer i arthaus/ independent-kategorien. Filmene velges ut av Filmotekets redaksjon og i samarbeid med bibliotekene. Innen utgangen av 2020 er det minimum 1000 filmer tilgjengelig.

Hvordan se film?

Du oppretter først en konto på Filmoteket. Dersom ditt bibliotek er tilknyttet tjenesten kan du enkelt låne film via lånekortet ditt (lånekortnr + pin-kode). Du kan lese om filmen og spille av trailer før du bestemmer deg for om du vil låne den. Det er aldri ventetid på filmer så du vil alltid kunne låne akkurat den filmen du ønsker umiddelbart.

Når du har lånt filmen, kan du se den så mange ganger du vil i løpet av de neste 48 timene. Det er biblioteket ditt som bestemmer antall lån du kan gjøre pr. måned.

Filmene kan strømmes til alle plattformer, i alle de kjente nettleserne og enkelt overføres til større skjerm/ TV via AirPlay og Chromecast. Du må være tilknyttet internett for å se filmene.

Min side registrerer låntaker lånekortet og har til enhver tid full oversikt over sine favoritter, lånehistorikk og antall brukte og gjenstående lån inneværende måned.

Dersom du ikke har lånekort, kan du enkelt skaffe dette digitalt eller ved å oppsøke ditt lokale bibliotek.

Lurer du på noe?

Her finner du Filmotekets hjelpeside for ofte stilte spørsmål. Dersom du ikke fant svar, kontakt gjerne Norgesfilm på e-post: filmoteket@norgesfilm.no