Gro Handelsby takker av som leder for Randaberg folkebibliotek. Vi som arbeider på Randaberg folkebibliotek vil benytte anledningen til å takke Gro for alle de fine årene vi har hatt sammen og ønske henne hjertelig til lykke med tilværelsen som pensjonist.

Samtidig vil vi ønske Sebastian Jazdzewski velkommen som ny biblioteksjef. Vi gleder oss til å drifte biblioteket sammen med ham i fremtiden, hva enn den måtte bringe av prosjekter, endringer og utfordringer. Sammen tar vi dem på strak arm.

Pressemelding Ny biblioteksjef:

Sebastian Jazdzewski ny biblioteksjef i Randaberg kommune 

 Randabergs nye biblioteksjef heter Sebastian Jazdzewski (37). Han kommer fra stillingen som programansvarlig på Sandnes bibliotek, der han har vært i snart ni i år. I Sandnes har han blant annet vært en drivkraft for å bygge opp Litt.Sandnes – Sandnes litterære festival.  

Sebastians hovedansvar i Sandnes har vært å planlegge og gjennomføre kulturprogram for voksne, ungdom og barn. Han er kjent som en dyktig bokbader, med intervjuer av prominente forfattere som Victoria Hislop og Vigdis Hjort på merittlisten.  

Randaberg folkebibliotek har med avtroppende biblioteksjef Gro Handelsby i spissen bygget opp godt omdømme som en arena for litteraturformidling rettet mot barn og unge så vel som de godt voksne. Vi gleder oss til å få Sebastian med på laget. Med ham som ny biblioteksjef har vi fått en person som kan videreutvikle formidlingsarbeidetSamtidig har han solid erfaring med det daglige arbeidet i biblioteket som ikke minst handler om å møte den enkelte låner og besøkende på en god måte 

Det høres banalt ut, men jeg gleder meg utrolig mye til å bli kjent med nye kolleger og med et nytt arbeidssted, sier Sebastian.  

– Jeg er helt sikker på at vi sammen kommer til å forsterke bibliotekets posisjon som en sentral, lokal kulturformidlingsarena, samt at vi kommer til å videreutvikle biblioteket i en enda mer interessant retning – med enda flere arrangementer, prosjekter og samarbeidsformer. 

 -Hittil har jeg bare vært turist her, legger han til. Overgangen fra å være turist i den grønne landsbyen til å ta over som biblioteksjef blir veldig spennende! 

Sebastian Jazdzewski kommer opprinnelig Chojnice som ligger 12 mil sør for Gdansk i Polen. I Gdansk tok sin master i nordiske studier ved Universitetet i Gdansk. Hans musikklidenskap førte ham inn i interessen for det nordiske. Hans masteroppgave handlet om hvordan nordiske metalband er inspirert av norrøn mytologi og litteratur. Sebastian er nok over gjennomsnittet interessert i litteratur og språk, for nå er han i ferd med å lære seg islandsk.  

Endelig oppstartdato er ikke helt fastsatt, men inntil Sebastian starter i Randaberg er Tale Østrem konstituert som biblioteksjef.  

 

Translate »