Randaberg kommune kommer til å ta imot 155 flyktninger fra det krigsrammede Ukraina.

Nedenfor publiserer vi generell informasjon om hva biblioteket kan hjelpe med. Det viktigste er dette: hos oss finner man en åpen og trygg plass å være. Og det er gratis.

(Under denne lenken finner du forresten oppdatert informasjon om hvordan Randaberg kommune håndterer situasjonen).

Бібліотека-відкритий та безпечний простір

Муніципалітет Рандаберг приймає 155 біженців з охопленої війною України.

Нижче ми публікуємо загальну інформацію про те, в чому може допомогти бібліотека. Найголовніше ось що: у нас ви знайдете відкрите і безпечне місце щодо проводження часу. І це безкоштовно.

(Під цим посиланням ви знайдете оновлену інформацію про те, як Муніципалітет справляється з ситуацією).

Møteplass

Enten man ønsker å snakke med andre, sette seg i en stille krok for å studere sammen med en kollega, eller spille dataspill så står våre dører åpne.

Biblioteket har mange sitteplasser, og man trenger ikke lånekort for å bruke dem.

Det er bare å melde seg på et av våre faste opplegg, Per i dag tilbyr vi:

– sytreff (mandager kl. 10 til kl. 14:30)

– spillekvelder med Dungeons & Dragons (tirsdager kl. 18 til kl. 21)

– skjemahjelp (torsdager kl. 18 til kl. 19. Hjelp til å fylle ut diverse typer dokumenter. Ta kontakt for avtale.)

Sjekk bibliotekets øvrige program her.

Vi jobber med å få på plass et språkkafe-opplegg, men mangler deltakere. Gi oss beskjed, hvis det høres interessant ut. Har du andre ideer til hvordan vi kunne utvikle oss som møteplass og arena – si fra!

Місце зустрічі

Незалежно від того, чи хочете ви поговорити з іншими, посидіти в тихому куточку, позайматися з колегою, або пограти в комп’ютерні Ігри, наші двері відкриті.

У бібліотеці багато місць, і вам для цього не потрібна картка бібліотеки.

Просто підпишіться на одну з наших регулярних програм, з сьогоднішнього дня ми пропонуємо:

– вязання (по понеділках з 10 ранку до 9 вечора 14: 30)

– ігрові вечори з Dungeons & Dragons (по вівторках з 18 по 21 липня)

– допомога в заповненні різних форм (по четвергах з 18 по 19). Допомога в заповненні різних типів документів. Будь ласка, зв’яжіться з нами для запису на прийом.

Ознайомтеся будь-ласка з іншими програмами бібліотеки тут.

Ми працюємо над створенням мовного кафе, але нам не вистачає учасників. Дайте нам знати, якщо це здасться вам цікавим. Якщо у вас є які–небудь інші ідеї про те, як ми могли б розвиватися як місце зустрічі і арена-дайте нам знати!

Låne bøker på ukrainsk

Det er veldig enkelt å få lånekort. Det er gratis også. Snakk med oss så ordner vi det.

Med lånekort får du tilgang til forskjellige typer litteratur, film, musikk, samt til digitale tjenester som Allbok (lyd- og e-bøker) og Pressreader (digitale aviser og tidsskrifter fra hele verden).

Her finner du informasjon om bøker og andre medier på ukrainsk, både i fysisk og digitalt format.

Fysiske bøker på ukrainsk kan du bestille via Det flerspråklige bibliotek. Trykk her for å bla i deres katalog.

Vi hjelper deg gjerne med å legge inn en bestilling.

Husk at vi kan hjelpe deg med å skaffe bøker på andre språk også, f.eks. russisk, engelsk og polsk.

Позичити книги українською мовою

Отримати картку бібліотеки дуже легко. Це теж безкоштовно. Поговоріть з нами, і ми подбаємо про це.

За допомогою картки бібліотеки Ви отримуєте доступ до різної літератури, фільмів, музики, а також до цифрових сервісів, таких як Allbok (аудіо – та електронні книги) і Pressreader (цифрові газети і журнали з усього світу).

Her ви знайдете інформацію про книги та інші носії українською мовою, як у фізичному, так і в цифровому форматі.

Фізичні книги українською мовою можна замовити через Det flerspråklige bibliotek. Trykk her for å bla i deres katalog. (багатомовну бібліотеку).Натисніть тут, щоб переглянути їх каталог.

Ми будемо раді допомогти вам оформити замовлення.

Пам’ятайте, що ми можемо допомогти Вам знайти книги і на інших мовах, наприклад, російською, англійською та польською.

Skrive ut, sjekke epost, få hjelp

Biblioteket tilbyr gratis tilgang til pc og til internett, med mulighet for å skanne og skrive ut dokumenter.

Роздрукуваті документ, перевірте електронну пошту, отримати допомогу

Бібліотека пропонує безкоштовний доступ до комп’ютера та Інтернету з можливістю сканування і друку документів.