Se alle episodene av Randaberg folkebiblioteks bokpratserie på hele 3 programmer. Bibliotekar, Alf-Helge Mitchell har vært innom de fleste av Landsbyhusets etasjer og invitert leseglade gjester til å slå av en prat om ei utvalgt bok eller to. Utgangspunktet var utfordringen ved å presentere ei bok så grundig som mulig på kortest mulig tid, derav tittelen på serien; Et grunt dypdykk i litteraturen. Det var selvsagt en umulig oppgave, så da gjenstår det å se hva som måtte gi etter. Ble det tiden eller grundigheten?

I den første episoden får Alf-Helge besøk av biblioteksjef Sebastian Jazdzewski.  Andre episode handler om rockebiografier. Eirik Gurandsrud fra Jærmuseet og Alf-Helge presenterer hvert sitt lesetips. Sesongavslutningen i episode 3 slutter kanskje ikke med en “cliffhanger”, men vi får ihvertfall et ørlite innblikk i billedbøkenes vidunderlige verden når Tale Østrem kommer på besøk. Episodene ligger også ute på Facebook og Instagram.

Et grunt dypdykk i litteraturen er del av prosjektet Aktiv formidling i bibliotekene, støttet med midler fra Nasjonalbiblioteket i samarbeid med Rogaland fylkesbibliotek.

Episode 1. Et grunt dypdykk i “Keisaren – Ein diktators fall” av Ryszard Kapuściński. Alf-Helge og Sebastian har virkelig gravd dypt i bokhylla og funnet frem en høyt aktet polsk forfatter.

Episode 2. Et grunt dypdykk i rockebibografier. Her trosser vi utfordringer med lyssettingen og ser nærmere på hva Duff McKagan fra Guns N’ Roses og David J. Haskins fra Bauhaus har til felles.

Episode 3. Et grunt dypdykk i Paisommer. Bibliotekets barnebibliotekar Tale Østrem stikker innom og har med seg en billedbokfavoritt, nemlig “Paisommer” av Ragnar Aalbu.

Se teaseren her: